Content en scrum.

Scrum wordt vaak gebruikt voor de (door)ontwikkeling van websites en in contentmigraties. Maar hoe geef je content de juiste plek in je scrumproject? Volg het goede voorbeeld van organisaties als PostNL en neem een contentspecialist op in je scrumteam. Wij helpen je graag met de invulling hiervan.

Content en scrum

In scrum werkt een multidisciplinair team in sprints van 2 tot 4 weken aan de functionaliteit en content die NU het meest relevant is. Door een contentspecialist in je scrumteam op te nemen, krijgt content de centrale plek die het verdient. Samen met de interactieontwerper bepaalt de contentspecialist welke content op welke manier wordt aangeboden. En hij helpt de product owner te prioriteren. Dit leidt tot betere pagina’s met meer impact en een betere online experience voor je doelgroepen.

De meerwaarde van een contentspecialist in je scrumteam

Met een contentspecialist in je scrumteam krijg je:

  • vanaf het begin inzicht in de benodigde content;
  • inzicht in de relatie tussen content en functionaliteit;
  • direct feedback voor optimalisatie en verbetering;
  • sneller meerwaarde van je ontwikkelde functionaliteit;
  • opgeleverde functionaliteiten die direct klaar zijn voor gebruik.

Scrummasters en contentspecialisten

Onze certified scrummasters en online specialisten hebben ruime ervaring met scrum en content. We denken graag met je mee hoe je scrum kunt inzetten om meer uit jouw contentproject te halen. Of dit nu een ontwikkel-, migratie- of optimalisatietraject betreft.

Meer weten over scrum en content?

Wil je weten hoe scrum jouw content kan verbeteren en de impact ervan kan verhogen? We vertellen je graag meer over onze aanpak en onze cases. Bel ons voor een kennismaking op 088 937 00 00 of vul het contactformulier in.