Online personalisatie.

Met online personalisatie bied je je bezoeker de content die op dát moment voor die persoon het meest relevant is. Dit doe je op basis van verzamelde data over kenmerken, voorkeuren en gedrag van je bezoeker.

Personalisatie is een uitstekend middel om ervoor te zorgen dat de klant zich ook online koning voelt. Doordat je je klant echt centraal zet, profiteert hij van meer gebruikersgemak en service. Terwijl jouw organisatie profiteert van onder meer een hogere conversie en loyalere klanten.

Onze visie op online personalisatie

Online personalisatie is een manier van denken waarbij je de gebruiker centraal zet. Alle content is op de voorkeuren van de gebruiker afgestemd. Maar personalisatie is geen doel op zich of een hype die wel weer overwaait. Online personalisatie is een logische vervolgstap in de online volwassenwording van je communicatie. Het is een zeer effectief middel om de service-ervaring van je klant te verhogen, het gebruikersgemak te vergoten, en je marketing- en organisatiedoelen te helpen verwezenlijken. Hierbij is de content leidend en de techniek volgend: het gaat immers om de juiste boodschap. Neem online personalisatie op in je online strategie, contentstrategie en in je service-optimalisatiecyclus voor optimaal resultaat.

Voordelen van persoonlijker communiceren

Online personalisatie biedt grote voordelen, zowel voor organisaties als voor hun bezoekers:

  • Service-ervaring en gebruikersgemak van je klant verhogen
  • Meer relevantie voor je bezoeker
  • Hogere conversie, meer upsell en cross-sell
  • Onderscheiden van de concurrentie
  • Opbouwen van betekenisvolle, langdurige relatie met je bezoekers
  • Effectiever marketing- en organisatiedoelen verwezenlijken

FASCI-stappenplan om te starten met personaliseren

Onze specialisten realiseren online personalisatie volgens het door ons ontwikkelde FASCI-stappenplan.  In vijf stappen (Focus, Analyse, Segmentatie, Content en Implementatie) helpen we je om de juiste focus te bepalen, de juiste data te verzamelen en analyseren, de juiste doelgroep te kiezen, en de juiste content te creëren. Ook helpen we je met het instellen van je personalisatietool zodat deze content op het goede moment aan de juiste bezoekers wordt getoond. En zodra je gepersonaliseerde content live staat, helpen we je met het analyseren en optimaliseren.

Diensten van Presenter

We bieden onder andere de volgende dienstverlening met betrekking tot online personalisatie:

  • Incompany training Online personalisatie
  • Strategie en implementatie van online personalisatie
  • Contentcreatie gepersonaliseerde content
  • Advies over personalisatietools

Meer weten over online personalisatie?

We komen graag bij je langs om samen te kijken hoe jij jouw (online) doelstellingen kunt behalen met online personalisatie. Natuurlijk ben je ook van harte welkom voor een afspraak bij ons op kantoor. Neem contact op met Boudewijn Broekhuijse, Elcke Strijbosch en Wynet Kalf via 088 937 00 00 of vul ons contactformulier in.