contact Menu

Digitale toegankelijkheid

Een website zonder obstakels

Stel je voor: je bent doof of slechthorend en wil iets opzoeken op internet. Maar net dat stukje wat jij wil weten, zit verstopt in een video zonder ondertiteling. Of je hebt dyslexie en struikelt over de moeilijke woorden in een tekst. Afhakers gegarandeerd. Werk daarom aan je digitale toegankelijkheid en neem obstakels weg die gebruikers op jouw website kunnen tegenkomen.

Kijk het webinar terug

 

Een helder plan van aanpak

Zowel onderzoek als uitvoering

Kennisdeling binnen je organisatie

Een helder plan van aanpak

50 criteria waar je website aan moet voldoen volgens de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG 2.1). Dat is niet niks. En dan moet je ook nog een toegankelijkheidsverklaring publiceren. Waar ook weer allerlei regels voor gelden. Heb je geen flauw idee waar je moet beginnen? Wij breken het proces op in overzichtelijke onderdelen en nemen je hier stap voor stap in mee.

Zowel onderzoek als uitvoering

Goed, je website is onderzocht. De toegankelijkheidsverklaring is gepubliceerd. Maar er zijn nog wat verbeteringen nodig. Onvoldoende tijd, kennis of capaciteit? Geen zorgen. Wij kunnen alle contentverbeteringen voor je uit handen nemen. Zo voldoe je snel aan de eisen uit het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid.

Onze werkwijze voor digitale toegankelijkheid

  • We inventariseren je website en bepalen een steekproef.
  • We onderzoeken je website aan de hand van de 50 criteria uit de WCAG.
  • We stellen een rapport op met eventuele verbeterpunten.
  • We maken je toegankelijkheidsverklaring op orde.

Wat je zelf kunt doen

Laat je vooral niet afschrikken door de WCAG. De regels lijken ingewikkeld, maar het hoeft niet moeilijk te zijn om je website toegankelijk te maken. Om te beginnen kun je het volgende doen:

Specialist digitale toegankelijkheid

Marianne Resoort

Sr. Contentspecialist

Marianne Resoort is specialist digitale toegankelijkheid en geeft trainingen over de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Ze heeft een passie voor inclusiviteit en wordt blij van websites zonder obstakels. Ze helpt organisaties om hun content geschikt te maken voor alle online gebruikers: met én zonder beperking.

Wie we hielpen