Provincie Utrecht.

Projectleiding contentmigratie responsive website

Provincie Utrecht zag het mobiele verkeer op hun site toenemen en liet een responsive site ontwikkelen. In korte tijd wilde de provincie content migreren van de oude naar de nieuwe website. Het doel: een website die toegankelijk is voor alle soorten devices en waarvan de content actueel en goed vindbaar is. Een uitdaging die Presenter graag hielp te realiseren in de rol van projectleider.

Resultaat: responsive website live binnen 3 maanden

  • Livegang binnen de afgesproken 3 maanden
  • Goed vindbare én aantrekkelijk vormgegeven content
  • Zeer tevreden opdrachtgever
  • Rolverandering webredactie van uitvoerend naar meer adviserende rol

“We konden binnen de afgesproken deadline live met een website waar we trots op zijn!”

– Remco ter Heijne Teamleider Uitvoering (Communicatie & Subsidieverlening)

website Provincie Utrecht op verschillende devices

Uitdagingen: tijd en communicatie

De opdracht bij Provincie Utrecht kende een aantal uitdagingen: beperkte tijd, veel betrokkenen en een communicatieve dynamiek die een hoge mate van politieke sensitiviteit vereist. Goede samenwerking en flexibiliteit is dan een vereiste.

Contentmigratie in beperkte tijd

We zijn op de afgesproken datum live gegaan met een site die zeer positief is ontvangen. Om dit te bereiken hebben we eerst ingezoomd op een afgebakende hoeveelheid content, namelijk de top 100 van best bezochte zogenaamde dossiers. De overige pagina’s hebben we in de weken erna live gezet. Een mooi resultaat van een intensieve samenwerking!

Nieuwe rol webredactie

Tijdens het migratieproces hebben we de collega’s van de vaste webredactie stap voor stap meegenomen in de redactionele keuzes die voor de nieuwe site zijn gemaakt. Hierdoor zijn ze beter uitgerust om discussies aan te gaan over publicaties op de site.

Staat er bij jou een contentmigratie op de planning?

Kun jij ook ondersteuning gebruiken bij het herschrijven en migreren van de content van je website? Neem contact op met Wynet, Elcke of Boudewijn via 088 937 00 00 of vul ons contactformulier in.

> Terug naar overzicht klantcases