SNS Bank.

Vindbare content: intern én extern

Alle pagina’s optimaliseren voor interne en externe zoekmachines. Dat was de uitdaging waar we voor stonden bij SNS Bank. Het doel? Informatie beter vindbaar maken.

Project Google Search Appliance

Als onderdeel van de verdere professionalisering en transparantie van SNS Bank is de interne zoekmachine Google Search Appliance (GSA) aangeschaft. Om te zorgen dat informatie goed vindbaar is voor bezoekers, moesten alle pagina’s op snsbank.nl kritisch bekeken worden. Ruim 6.000 pagina’s werden beoordeeld op relevantie, kwaliteit en kwantiteit en uiteindelijk teruggebracht tot 2.500 geoptimaliseerde pagina’s.

Resultaat: de juiste informatie op de juiste plek

In de eerste weken werden de juiste pagina’s al goed gevonden én bezocht.

  • Van 6.000 naar 2.500 pagina’s aan vindbare en gestructureerde informatie
  • Soepele livegang
  • Duidelijk proces rondom GSA (Google Search Appliance) in de dagelijkse operatie
  • Prettige samenwerking tussen SNS Bank, Presenter & Incentro
  • Roadmap met vervolgstappen

Website SNS bank op devices

“De nieuwe zoekmachine zorgt ervoor dat klanten sneller en eenvoudiger het juiste antwoord op hun vraag vinden.”

– Katherine de Vreeze (Online Service Manager SNS Bank)

Uitdagingen: veel schakelen en focus behouden

Een project van dergelijke omvang binnen kan complex worden door de hoeveelheid personen om mee te schakelen. Daarnaast was het voor de projectleider zaak om de focus op het GSA-project te krijgen én te houden, tussen andere spoedprojecten en een overkoepelend redesign van de site.

Nauwe samenwerking, live binnen planning

Presenter zette een ervaren team in, bestaande uit een projectleider, redactiecoördinator en een aantal webredacteuren. Door een nauwe samenwerking van dit team met de SNS-redacteuren, kenniseigenaren, IT’ers en de technische leverancier is het traject binnen planning gerealiseerd. Feedback van klanten en medewerkers is verzameld en direct verwerkt, en na afloop is voor SNS Bank een helder adviesrapport opgeleverd over het werken met GSA in de dagelijkse praktijk.

Jouw content ook beter vindbaar maken?

We vertellen je graag meer over onze aanpak. Neem contact op met Elcke Strijbosch, Wynet Kalf of Boudewijn Broekhuijse via 088 937 00 00 of vul het contactformulier in.

> Terug naar overzicht klantcases