contact Menu

Presenters Junior Track

Een jaar vol kennis en ervaring

Net afgestudeerd? Dan ligt de wereld aan je voeten. Met die instelling begonnen onze kersverse junior contentspecialisten aan hun eerste grote-mensen-baan. Vanuit verschillende studieachtergronden, maar met hetzelfde doel: de wereld van online content ontdekken. Diane, Dennis, Anne en Muriel vertellen hun verhaal.

Afwisseling en enthousiaste sfeer

Diane wist heel zeker wat ze zocht in een baan na haar studie Communicatie en Organisatie: “Een baan met afwisseling tussen opdrachten en opdrachtgevers. Op die manier ontdek ik de verschillende gebieden in het vak en doe ik ervaring op bij verschillende soorten bedrijven.”

Ook de andere junioren zochten naar een baan waar nieuwe prikkels en ervaringen centraal staan. Toch is dat niet de eerste reden waarom ze voor Presenter kozen. “De sfeer van het bedrijf!” roepen ze bijna in koor. Dennis had al snel door dat dit bij Presenter goed zat. “De enthousiaste tone-of-voice van de vacature zorgde voor een warm gevoel en wekte extra nieuwsgierigheid.”

Een hechte groep starters

Muriel: “Een team een taak. En ondanks dat we verspreid zitten over 2 locaties (red. Utrecht en Den Haag) zijn we een hele hechte groep en hebben we veel contact met elkaar.” Anne is het daar mee eens. “Je bouwt echt een band op en kan met vragen altijd bij elkaar terecht. ”Ja,” zegt Dennis: “Je start niet alleen. Het is heel fijn om te starten met een groep jonge mensen die allemaal aan het begin van hun werkend leven staan.”

Daar voegt Muriel aan toe dat ze het fijn vindt dat Presenter vooral kijkt naar potentie. “Maandelijks volgen we dezelfde trainingen, bijvoorbeeld schrijftrainingen. Maar we zijn ook intensief bezig met een cursus klantencontact. Andere vacatures staan vaak vol met lange eisenlijsten. Onmogelijk om daar al aan te voldoen als je bij wijze van 10 minuten geleden je diploma-uitreiking had. Fijn dat die ruimte er is bij Presenter!”

Beginnen in coronatijd

Alle huidige junioren zijn bij ons begonnen in coronatijd en helaas lijkt het erop dat de crisis voorlopig nog niet voorbij is. “Het is moeilijker je draai te vinden in een bedrijf waar je niet fysiek naar toe mag.” zegt Diane. Anne ervaart het ook anders dan voorheen: “Maar toch voel ik mij wel echt onderdeel van Presenter.” Diane voegt daar aan toe: “Klopt, Presenter organiseert veel mogelijkheden voor online contact.”

Dennis is het met de dames eens en prijst de (online)activiteiten van Presenter: “Ondanks dat ik mijn collega’s nog niet allemaal fysiek heb ontmoet, probeer ik met alles mee te doen. Zo schrijven alle collega’s elke maandag een Weekly, waarin iedereen vertelt wat zij die week gaan doen. Begin december was er online-Presenterklaas. Heel leuk om iedereen dan weer even te zien!”

Generalist of specialist?

Als junior contentspecialist begin je als generalist. Je doet verschillende soorten opdrachten om te ontdekken wat bij je past, waar je goed in bent en waar je plezier uit haalt. “Maar je kan je ook verdiepen in het vakgebied dankzij zogenoemde ‘cirkels’.” vertelt Dennis. “Zo zit ik in de conversationalcirkel. Hier leer je de zinnen, flow en tone-of-voice van een chatbot te ontwerpen.”

Diane heeft zich aangesloten bij de marketingcirkel. “Hier kreeg ik de ruimte om mij bijvoorbeeld te verdiepen in beeldbewerking en deed ik een photoshopcursus.” Anne maakt zich hard als beeldredacteur voor de social cirkel en Muriel versterkt de redactiecirkel, waar ze schrijft en redigeert. “De cirkels zijn ook een perfecte manier om met collega’s buiten het juniortrack in contact te blijven,” voegt Diane er nog aan toe.

Ben jij ook een generalist, net afgestudeerd en klaar om te ontdekken waar jouw passies in de onlinecontentwereld liggen? Solliciteer dan direct voor onze Junior Track! En wie weet: tot snel!

Als junior krijg ik bij Presenter de kans om te leren, ervaren en ontwikkelen. Wie wil dat nou niet?

Eveline

Eveline

Contentspecialist

Werken voor verschillende opdrachtgevers, interessante trainingen volgen en leren van collega’s: dat is wat Junior track bij Presenter zo afwisselend en leuk maakt.

Anne

Anne

Contentspecialist

Precies wat ik wil

Mooi. We vertellen je graag meer over onze Junior Track. Stuur Mariska een berichtje.