contact Menu

Checklist Toegankelijke Content

Digitaal toegankelijk voor iedereen

Wil jij je website of app toegankelijk maken? Dan krijg jij van ons sowieso een pluim en een sticker! Nu nog even aan de slag met die richtlijnen uit de WCAG. Geen tijd om dat hele boekwerk door te spitten? Wij deden het werk voor je. Het resultaat? Een handige checklist om snel je content aan de richtlijnen van de WCAG 2.1 te toetsen.

 

Download de Checklist toegankelijke content

WCAG 2.1 in normale taal

Is het niet ironisch dat de WCAG zelf zo ontoegankelijk zijn? Dit vormt voor veel mensen helaas een obstakel om aan toegankelijkheid te werken. Maar wij zijn Presenter, wij hebben maling aan obstakels in online communicatie. We hebben dus even flink de bezem gehaald door al deze ondoorgrondelijke WCAG-teksten. In normale taal leggen we je uit waar jouw content aan moet voldoen. Leuker kunnen we het niet maken. Wel toegankelijker.

Zo simpel kan digitale toegankelijkheid zijn

Toegankelijke content maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met de juiste mindset en onze handige checklist maak je van jouw website een plek waar iedereen zich thuis voelt. Mét of zónder beperking. In de checklist ontdek je welke aanpassingen je moet doen aan:

  • Tekst
  • Afbeeldingen
  • Geluid en video
  • Tabellen
  • Formulieren
  • Pdf’s

Webinar Stappenplan digitale toegankelijkheid

Met onze checklist vis je waarschijnlijk al veel verbeterpunten uit je content. Kom je er toch niet uit? Volg dan de gratis webinar ‘Stappenplan digitale toegankelijkheid’. Hierin neem ik je mee door het doolhof van de richtlijnen. Weet je niet waar je moet beginnen? Ik laat je zien welke stappen je moet zetten om tot een toegankelijke website of app te komen.

 

Bekijk het webinar

Wie we hielpen

Download de Checklist toegankelijke content en zorg dat je website of app voor iedereen toegankelijk is.

Altijd een antwoord op jouw vraag over toegankelijkheid

Heb jij een specifieke vraag over digitale toegankelijkheid? Wij helpen je graag verder. Bel of stuur ons een mail.