contact Menu

Maak indruk met dit Kerstdessert

De één zet het gourmetstel op tafel, de ander schept op door veel op te scheppen. Achter veel voordeuren draait het tijdens kerst vooral om het eten. Maar wat of hoeveel je ook eet, er is áltijd ruimte voor een toetje…

Een indrukwekkend, simpel en vooral lekker dessert zet je zó op tafel. In ieder geval als je de stappen van onze Meesterbakker Emma volgt. Met haar chocolade dennenappels steel jij deze kerst de show.

Maak je eigen chocolade dennenappels

 

Zo maak je ze

Met de juiste leermeester kan iedereen een bakker worden. Volg Emma’s recept voor een indrukwekkend kerstdessert.

De ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 chocolademuffins
  • 4 tl chocoladesaus
  • 50 g chocoschelpen
  • 5 mini pavlova’s
  • poedersuiker naar smaak

Zo bereid je je voor

Heb tien minuten de tijd, schone handen en goede zin. Verder mag je je oven of blender thuislaten.

Het recept

  1. Doe de muffins in een schaal en prak ze tot kruimels. Verdeel dit in 4 porties. Kneed de muffinprak in de vorm van een kale dennenappel.
  2. Maak een diep gat aan de onderkanten van je muffindennenappel. Vul ze met de chocoladesaus en kneed ze weer dicht. Steek de chocoschelpen dakpansgewijs schuin omhoog in het deeg. Zie je de dennenappels al vormen?
  3. Zet de dennenappel op een mini pavlova. Brokkel voor wat extra effect nog een pavlova over het bord heen. Net echt.
  4. Maak het compleet met wat poedersuikersneeuw over de dennenappels. Eet smakelijk.