contact Menu

Monuta

Levendige communicatie over ingewikkelde onderwerpen

De communicatie van Monuta over haar verzekeringen was nodig toe aan vernieuwing. Ze schreven niet meer zoals ze wilden klinken: open over afscheid. Junior Tracker Linda schoot te hulp en maakte nieuwe, passende content.

Het probleem van Monuta

De systemen van Monuta gingen op de schop. Hét moment om alle communicatie naar de verzekeringsklanten een nieuw leven in te blazen. Van brieven over betalingsachterstanden tot e-mails over het afsluiten van een nieuwe verzekering, alle teksten konden wel een frisse blik gebruiken. Ook lagen er genoeg andere werkzaamheden op de plank door capaciteitstekort.

Onze oplossing

Junior Tracker Linda schoot te hulp. Met een scherp oog en een leergierige houding ondersteunde ze het team Marketing Verzekeren. Snel kreeg ze de Monuta-materie in de vingers en dankzij de trainingen binnen het Junior Track groeide haar kennis over content. Zo ontstond de perfecte oplossing voor het probleem van Monuta.

Onze uitvoering

Open over afscheid is waar Monuta voor staat. Brieven en e-mails vol ingewikkelde vaktermen horen daar niet bij. Linda dook in alle bestaande communicatie over de verzekeringen en maakte een lijst met verbeterpunten. Die besprak ze met verschillende stakeholders, zoals haar collega’s van Juridische Zaken. Zo zorgde ze voor passende content. In een begrijpelijke taal.

Linda had de smaak te pakken en hielp het team met taken die al een tijdje bleven liggen. Zo ging ze met de bezem door Chatbot Anna. Want de antwoorden van Anna waren niet meer up-to-date. Linda herschreef de content zodat deze virtuele collega klantvragen beter beantwoordt.

Al snel was Linda een belangrijke schakel in het team. Een mooie prestatie als Junior Tracker. Ze had haar eigen projecten en draaide haar hand niet om voor spoedklusjes. Met een blije klant en een vliegende start van Linda’s loopbaan als resultaat.

Foto Monuta

 

Wat Monuta van Linda vindt

Linda heeft ons geholpen om structurele contentverbeteringen door te voeren, waar we zelf niet aan toekwamen. Ze is leergierig, heeft systemen snel onder de knie, stelt de juiste vragen en is flexibel. Ze voelde direct als onderdeel van ons team.

Cindy Couwenberg

Campagnemanager

Resultaten

  • Herschreven communicatie
  • Een opgeschoonde chatbot
  • Begrijpelijke en toegankelijke campagnes
  • Up-to-date content

Precies wat ik nodig heb

Zo’n Junior Tracker in je team wil je toch niet missen? Dat dachten wij ook. Neem contact op met Elies. Zij vertelt je hoe onze talenten jouw team kunnen ondersteunen.