contact Menu

PostNL

Een goed gesorteerd intranet

Het intranet van PostNL is een wirwar van informatie. Tijd om opnieuw te sorteren, selecteren en in te richten. Frisse kracht Tom schoot te hulp om de juiste content in het juiste postvakje te krijgen.

Het probleem

Dagelijks moeten ruim 37.000 medewerkers goed geïnformeerd worden met relevante en duidelijke informatie. Op het intranet van PostNL is er voor verschillende doelgroepen veel informatie beschikbaar, maar niet altijd toegankelijk of makkelijk vindbaar. Medewerkers krijgen soms de verkeerde, of helemaal geen informatie te zien.

Onze oplossing

Tijd om opnieuw te sorteren, selecteren en in te richten. Junior Tracker Tom schoot te hulp om de juiste content in het juiste postvakje te krijgen. Hij struint het intranet af om verbeterkansen te signaleren en door te voeren. Hij schrijft en herschrijft teksten. En met zijn oog voor detail spot hij taalfouten om ze snel aan te passen. Zo verlicht Tom de werkdruk voor zijn collega’s op de communicatie-afdeling. En voor de rest van de organisatie is het nu makkelijker de geschikte informatie te traceren.  

Onze uitvoering

Het begint bij goed leesbare, relevante en medewerkersgerichte content. Tom maakt doelgroepgerichte en begrijpelijke teksten voor op het intranet. Overtuigend en enthousiast geschreven. En door in gesprek te gaan met alle stakeholders, waaronder zijn collega’s, roept de content nu geen vragen meer op. Sterker nog, de content beantwoordt ze.  

 

Tom bij Post NL

 

 

Wat onze klanten zeggen

“Tom helpt ons enorm om meters te maken met gebruikersvriendelijke content. En kan tegelijkertijd leren van verbetertrajecten zoals ‘card sorting’-sessies voor een heldere en simpele navigatie.”

Rianne Groenendal

Manager Contentteam PostNL

Resultaten

  • Overzichtelijk intranet
  • Relevante content
  • Fris perspectief
  • Concrete informatie

Doe mij zo'n Junior Tracker

Enthousiast geworden over ons Junior Track-programma? Snappen we. Stuur een mailtje naar Elies. Zij vertelt je meer of helpt je meteen de perfecte match te vinden.