contact Menu

Vilans

Zorgeloos naar een nieuw CMS

Vilans is dé organisatie die zorg en ondersteuning naar een hoger niveau tilt. Ook hun CMS ging naar een hoger niveau: headless. Dit vroeg om een uitdagende contentmigratie. Een klus waar Junior Tracker Lex zich op stortte.

Het probleem van Vilans

Vilans beheert verschillende grote en kleine websites. Deze websites stonden los van elkaar in traditionele CMS’en. Niet bepaald gebruiksvriendelijk voor de webredacteuren. Daarom brachten ze veel van deze websites samen in een headless CMS. Zo bieden ze content op maat en is er nog maar één versie van de inhoud nodig.

Wel zo handig met al die verschillende websites. Maar om daar te komen, moesten meer dan 10.000 pagina’s worden gemigreerd. Daarvoor kon Vilans niet alleen uitvoerend hulp gebruiken, maar waren ze ook blij met een frisse blik op hun content.

Onze oplossing

Gelukkig is migreren voor Presenter geen onbekend terrein. Dankzij tips van ervaren collega’s en een training ‘schrijven op B1-niveau’ was Lex goed voorbereid. Hierdoor maakte hij teksten begrijpelijk en toegankelijk voor een breed publiek. Zo werkte hij niet alleen actief mee aan de migratie, maar voegde hij ook extra kennis toe.

Onze uitvoering

Uiteindelijk heeft Lex 8 maanden meegeholpen bij verschillende migratie- en schrijfopdrachten. Daarin werkte hij afwisselend samen met verschillende collega’s vanuit Vilans en Presenter.

Zorg voor Beter

De eerste maanden migreerde Lex content van de website ‘Zorg voor Beter’, gecoördineerd vanuit Vilans. Drie keer per week een stand-up, snel schakelen met de projectleider. Zo vloog Lex samen met collega-Presenters door de migratie. Binnen enkele maanden waren alle pagina’s overgezet. Check.

BeterOud  – teksten op B1-niveau

De samenwerking tussen Vilans en Presenter beviel van beide kanten goed. Daardoor startte al snel een nieuw project: de website van BeterOud. Een site met ingewikkeld taalgebruik en onduidelijke, lange stukken tekst. Misschien gesneden koek voor de doorgewinterde professional, maar begrijpt die ene belangrijke mantelzorger het ook?

Samen met het Vilans-team en een duidelijke schrijfwijzer ging Lex aan de slag. Kortere alinea’s, duidelijke tussenkoppen en lange zinnen opknippen: teksten werden toegankelijk. Hij verving moeilijke woorden of legde ze uit, en schreef actief. Na een laatste check vanuit Vilans gingen de pagina’s live.

Overige migratieprojecten

Naast de twee grote projecten werkte Lex ook aan andere migratieklussen. Hij schakelde flexibel over naar spoedverzoeken van Vilans – handig tijdens de drukke migratieperiode. Zo nam Lex heel wat zorg uit handen voor Vilans en bood Vilans precies de zorg die een Junior Tracker nodig had. En gingen ze beiden naar een hoger niveau.

 

 

Wat Vilans van Lex vindt

“Lex is een harde werker en heel flexibel ingesteld. Hij heeft ons geweldig geholpen bij meerdere migraties van de online content van onze kennispleinen en een nieuwe magazine module.”

Ilona Jansen

Projectmanager ICT

Resultaten

  • Meer dan 10.000 pagina’s gemigreerd
  • 75 teksten op B1-niveau
  • Frisse blik op oude content
  • Flexibele inzetbaarheid

Precies wat ik nodig heb

Zo’n Junior Tracker in je team wil je toch niet missen? Dat dachten wij ook. Neem contact op met Elies. Zij vertelt je hoe onze talenten jouw team kunnen ondersteunen.