contact Menu

content strategie

De slimste route naar effectieve content

Welke content heb ik nodig om mijn doelen te bereiken? Aan welke criteria moet deze content voldoen? En hoe meet ik of mijn content effectief is? Allemaal vragen waarop een goede contentstrategie antwoord geeft. Want een goede contentstrategie helpt je om te bepalen wat de juiste content voor jouw organisatie en jouw doelgroep is. En om die content te creëren, publiceren en beheren.

Begeleiding door ervaren contentstrategen

Voldoende ruimte voor eigen input en ideeën

Niet alleen mooie plannen maar ook concrete vervolgstappen

Strategische samenwerking

Een contentstrategie bepalen is maatwerk. Daarom doen we het samen. We leren jouw organisatie en doelgroep zo goed mogelijk kennen. We gaan in gesprek, organiseren sessies en workshops en vragen regelmatig om feedback. Zo combineren we het beste van twee werelden: jouw kennis van je organisatie en doelgroepen, en onze kennis en ervaring op het gebied van content en contentstrategie.

Concrete vervolgstappen

Het eindresultaat is een strategie met concrete vervolgstappen. Denk aan criteria waaraan jouw content moet voldoen, voorstellen voor de structuur van je website, advies over werkprocessen en het beheer van je website. Net waar je behoefte aan hebt. Je krijgt dus niet alleen een strategie, maar als het nodig is ook hulpmiddelen om je content te creëren, beheren en optimaliseren.

Onze aanpak

Onze aanpak verschilt per vraagstuk en per organisatie, maar bestaat altijd uit drie vaste fases:

  • Analyse: we verdiepen ons in jouw organisatie en content, bijvoorbeeld met behulp van (groeps)interviews of een contentaudit.
  • Strategievorming: we maken keuzes en bepalen samen de strategie voor het halen van jouw doelen of oplossen van jouw uitdagingen.
  • Vervolgacties: na het maken van de strategie, kijken we welke vervolgstappen nodig zijn om je strategie in de praktijk te brengen.

Wij zijn de contentstrategen

Leo Oorschot

Senior Contentstrateeg

Hoi! Voor Presenter help ik al ruim 6 jaar organisaties met het bepalen van de online content waarmee zij hun doelen kunnen halen, de criteria waaraan deze content moet voldoen en de processen om deze content te plannen, creëren, publiceren en beheren.

Maxence van Mastrigt

Contentstrateeg

Als creatieve online strateeg help ik organisaties met slimme online plannen voor organische, duurzame groei met focus op unieke, relevante & merksterke content.

Thari Parson

Contentstrateeg

Door samen een contentstrategie te ontwikkelen, heeft iedereen hetzelfde doel voor ogen en versterk je de samenhorigheid in een organisatie. Dat vind ik erg waardevol.

Wat we weten over contentstrategie

Bekijk onze artikelen
4 contenttrends voor 2020

4 contenttrends voor 2020

Bekijk artikel
Te veel content? Stel jezelf deze 6 vragen

Te veel content? Stel jezelf deze 6 vragen

Bekijk artikel
Podcast Contentspecialisten aflevering 2: Krispijn Smith over contentstrategie

Podcast Contentspecialisten aflevering 2: Krispijn Smith over contentstrategie

Bekijk artikel
De boeken die iedere contentstrateeg gelezen moet hebben

De boeken die iedere contentstrateeg gelezen moet hebben

Bekijk artikel

We staan voor je klaar

We helpen je graag. Of je nu tijdelijke ondersteuning nodig hebt of op zoek bent naar een lange samenwerking. We komen er samen uit. Heb je vragen of wil je meer weten over Presenter? Neem dan contact op met Erik.