contact Menu

Suzuki

Alle content over auto’s in racetempo verhuisd

Binnen drie weken alle content van Suzuki auto’s migreren en optimaliseren, omdat Suzuki een gebruiksvriendelijker CMS en een verbeterd webdesign wilde hebben. Wij zetten onze motoren aan en schakelden door naar de vijfde versnelling. Meteen aan de slag!

Het probleem van Suzuki

Suzuki kreeg een mooier en gebruiksvriendelijker webdesign en ging over naar headless CMS Wagtail. De designs werden ontwikkeld, de website gebouwd. Toen bleek dat het een flinke klus zou zijn om alle bestaande content te verhuizen. En dat terwijl de deadline naderde. Daarom belde Suzuki ons op met de vraag of wij konden helpen met migreren.

Onze oplossing

Suzuki vroeg ons om binnen drie weken 127 pagina’s op te bouwen voor hun nieuwe website. Een uitdaging? Zeker, maar gelukkig hadden wij twee contentspecialisten beschikbaar om de klus te klaren. Dankzij hun ervaring met contentmigraties wisten zij hoe je snel en overzichtelijk een website opbouwt in een onbekend CMS. Zonder daarbij uit de bocht te vliegen qua tijd en budget.

Onze uitvoering

Een week na de aanvraag gingen onze specialisten al aan de slag voor Suzuki. Na een korte briefing en een kick-off kon de contentmigratie van 127 pagina’s beginnen. Ook in het Corona-jaar was het voor onze contentmanagers niet moeilijk om de communicatie goed te laten verlopen. Hoe deden we dat? Dagelijks hadden we via teams contact met het projectteam van Suzuki. We bespraken de nieuwe pagina’s, de keuze voor componenten en signaleerden kleine bugs in het CMS. Een geoliede machine dus. Dit snelle schakelen zorgde voor een heldere communicatie en daar houden we van.

Nieuw headless CMS: Wagtail

Suzuki koos voor Wagtail, een voor ons nog onbekend headless CMS. Toch wisten onze specialisten de website in drie weken opnieuw in te richten en op te bouwen met verschillende componenten als headers, sliders en contentblokken. Omdat onze specialisten meerdere CMS systemen beheersen, kunnen zij zich snel wegwijs maken als zij er onverhoopt toch eentje tegenkomen die zij nog niet kennen.

Verbeteren en optimaliseren tijdens het migreren

Cruise control in een auto is erg fijn, maar wij gaan zeker niet op de automatische piloot. We houden ervan om mee te denken en alert te zijn, en zo tot het beste resultaat te komen. Tijdens de migratie ontdekten we een aantal bugs die verstopt zaten in de nieuwe componenten. Zorgde dat voor vertraging? Nee hoor, deze hebben we in kaart gebracht en met het Suzuki-projectteam besproken. Zo kon het webbureau snel aan de slag met het aanpassen van de componenten. Ook herschreven we sommige content tijdens het migreren. Denk aan titels, tussenkoppen, intro’s en buttonteksten. Hierdoor kwamen alle pagina’s netjes met elkaar in lijn. Daarnaast hebben we in Excel een overzicht gemaakt met daarin de nieuwe URL’s, zodat Suzuki alle oude links kon redirecten.

3,2,1: live!

Na drie weken intensief contact en hard werken, ging de website van Suzuki live. Het resultaat? Een gloednieuwe website waar de auto’s van Suzuki prachtig staan te glimmen. De deadline was gehaald, dus tijd voor een welverdiende borrel. Was dat het dan? Nee, na de migratie van de webpagina’s voor auto’s, mochten we ook aan de slag met motoren en marine. Volle kracht vooruit!

 

Wat onze klanten zeggen

De specialisten van Presenter werkten snel, nauwkeurig en communiceerden goed over de voortgang van het project. Hierdoor kon onze auto website op tijd live.

Esther van Sprang

Contentmarketeer Suzuki

Resultaten

  • 127 pagina’s opgebouwd in een nieuw CMS
  • Bestaande content herschreven en metadata geoptimaliseerd
  • Signaleren en oplossen van design- en contentissues

Precies wat ik nodig heb

Mooi. We komen je graag helpen. Of je nu tijdelijk een contentmanager nodig hebt, of al het managen van je content uit handen wilt geven.