contact Menu

Mercedes-Benz Benelux

Contentmanagement op de rit

We managen de content voor verschillende afdelingen en dealers van Mercedes-Benz. Altijd in nauwe samenwerking met de collega’s bij de Duitse autofabrikant. Dat begon in 2015 in Nederland en doen we inmiddels voor de hele Benelux.

Het probleem van Mercedes-Benz

Auto’s verkopen, dat gebeurt allang niet meer alleen tussen de glimmende showroommodellen en slappe bakjes koffie. Online speelt een steeds grotere rol. Zeker voor Mercedes-Benz, dat met platformen voor Mercedes-Benz (personenwagens, bestelwagens en trucks) en smart een enorme berg aan te beheren content had. Om dat in goede banen te leiden, zochten zij een partij die het managen van al die content volledig uit handen kon nemen.

Onze oplossing

Uit de vraag van Mercedes-Benz bleek duidelijk dat snel en nauwkeurig schakelen met verschillende afdelingen in Nederland en Duitsland essentieel was. We stelden daarom voor om een meerkoppige Presenterredactie samen te stellen, die op het hoofdkantoor van Mercedes in Utrecht aan de slag ging. Zo namen we het werk uit handen en bleven de lijnen kort. Dat wij dan ook nog tussen de laatste modellen werkten, was een mooie bijkomstigheid.

Onze uitvoering

Begin 2015 startte ons contentteam. Vanaf het eerste moment werkten we in de hoogste versnelling en zorgden we ervoor dat mercedes-benz.nl en smart.nl volledig actueel waren (en zijn). We zetten een ticketingsysteem op in Trello om de stroom van verzoeken, taken en releasedata te reguleren. Een systeem dat zich uitbetaalde: we haalden de deadlines ruim binnen de tijd.

Het team kreeg zo de tijd advies over de content te geven en verschillende redactieprocessen te coördineren. We boden ondersteuning aan dealers bij het onderhouden van hun websites. De succesvolle samenwerking werd in 2018 uitgebreid naar de gehele Benelux, waarvoor we een extra team plaatsten in Brussel.

En dat niet alleen. Ook bij twee grote contentmigraties zaten we aan het stuur. In 2017 begeleidden we met een meerkoppig team de overgang van Mercedes-Benz personenwagens naar een nieuwe website en CMS. Eind 2018 leidden we ook de contentmigratie van Mercedes-Benz bestelwagens in goede banen. We verhuisden alle content over van de verschillende websites over naar het nieuwe CMS. Met een stralende, responsive website in 5 verschillende talen als eindresultaat.

Wat onze klanten zeggen

“We kozen voor Presenter omdat we meer verwachten dan alleen contentbeheer. Ze denken actief mee, voorzien ons van advies en bewaken de deadlines scherp. Door een inhouse-constructie zitten er altijd collega’s bij ons op kantoor. Dat werkt prettig en heel direct.”

Rik Dolk

Internetmanager Mercedes-Benz Cars

Resultaten

  • Een nieuw werkproces en werkwijze voor het beheer van de website
  • Goed draaiend team met korte lijnen richting organisatie
  • Een nieuw opgezet ticketingsysteem in Trello
  • Een succesvol uitgevoerde contentmigratie
  • Ondersteuning van dealerwebsites

We kunnen jou ook helpen

Wil je ook je contentmanagement of webredactie volledig uit handen geven? Neem contact op met Elcke. Ze weet alles over deze case en nog meer van content.