contact Menu

content management

Regie over je content en optimale inzet van je CMS

Lijkt je contentmanagement op een rommelzolder? Wij organiseren je content als een ware opruimgoeroe. Dan heb jij overzicht. En heeft jouw content weer alle ruimte om te inspireren.

We pakken meteen alles aan

Projecten of een vast team

We kennen elk CMS

We pakken meteen alles aan

Contentmanagement is niet alleen maar knippen en plakken. Het is ook overzicht hebben in je CMS. Wij zorgen voor een heldere structuur en duidelijke contentplanning. We bewaken de kwaliteit van je content en schakelen met stakeholders en redacteuren. Daarbij verliezen we jouw wensen en doelen niet uit het oog. En natuurlijk zorgen we dat die structuur blijft, ook als wij weer weg zijn.

Projecten of een vast team

We zijn er voor je als je extra handjes nodig hebt, maar ook voor de grotere projecten. Puilt je beeldbank uit met stockfoto’s? Is je CMS aan een grote schoonmaak toe? Wij trekken met alle liefde onze schoonmaakhandschoenen aan. Wil je je nooit meer ergens zorgen over maken? Dan leveren we gewoon een compleet team dat het alledaagse werk bij jou op locatie overneemt. Zo lang als je wilt.

We kennen elk CMS

Met onze jarenlange ervaring hebben we al veel verschillende CMS’en voorbij zien komen. We weten hoe het werkt, snappen de techniek en stellen de mogelijkheden van jouw CMS af op jouw wensen en doelen. Lijkt iets technisch onmogelijk? Dan denken we mee en zoeken naar een oplossing. Want ‘kan niet’, kennen we niet.

Toegankelijk voor iedereen

Stel je voor: je bent doof of slechthorend en wilt iets opzoeken op internet. Maar net dat stukje wat jij wilt weten, zit verstopt in een video zonder ondertiteling. Of je hebt dyslexie en struikelt over de moeilijke woorden in een tekst. Afhakers gegarandeerd. Daarom letten onze contentmanagers altijd op digitale toegankelijkheid. En nemen we de obstakels weg die gebruikers op jouw website kunnen tegenkomen.

Ook helpen we je op weg om zelf aan de gang te gaan met digitale toegankelijkheid. Om te beginnen kun je het volgende doen:

Onze werkwijze

Net als een opruimgoeroe ruimen we niet alleen maar op. We zetten een systeem op zodat het opgeruimd blijft. We werken het liefst op locatie, zodat we zichtbaar zijn en weten wat er speelt. Gaat de voorkeur uit naar een hybride samenwerking? Dan is dat ook geen probleem. Bij elk project nemen we de volgende stappen:

  • We onderzoeken waar de knelpunten liggen. Is je CMS rommelig? Mist er metadata? Is je content niet toegankelijk? Staan er pagina’s met verouderde content online? We achterhalen waar het probleem ligt, en zoeken naar een oplossing.
  • We scheppen orde. Door de mappenstructuur in je CMS te herorganiseren. En door de juiste tags aan de juiste pagina’s te hangen. Zo is je content toegankelijk en vindbaar en je CMS weer overzichtelijk.
  • We delen onze kennis. We gaan natuurlijk niet zomaar weg als de orde is hersteld. We zorgen voor een nieuw werkproces waar jouw team mee uit de voeten kan. Ook laten we handleidingen, contentkalenders en templates achter. En trainen en begeleiden we het team, zodat zij het CMS op hun duimpje kennen.

Wij zijn de contentmanagers

Silvija van Dalen

Sr. Webredacteur en communicatieadviseur

Werken aan een contentstrategie of het maken van content, daar word ik het meest blij van. Nee wacht, dat klopt niet. Jouw organisatie helpen met online communicatie, van werken aan een contentstrategie tot het maken van content, dáár word ik het meest blij van. Dat doe ik als webredacteur, eindredacteur en communicatieadviseur. Hoe je me ook noemt, ik help je verder.

Wie we al hielpen