contact Menu

RIVM

Waar belangrijke online informatie up-to-date en vindbaar moet zijn

Veel informatie, maar helaas niet genoeg handen en weinig aandacht voor de vindbaarheid. Onze online contentspecialist en webredacteur stak haar handen uit de mouwen om dit klusje voor het RIVM te klaren.

Het probleem van RIVM, afdeling gezond leven

Het probleem van de klant begon met te weinig capaciteit bij de afdeling Gezond Leven voor hun website het loketgezondleven.nl. Dit is een website voor zorgprofessionals, beleidsmedewerkers van gemeenten en GGD’en. Iemand van het eigen team was uitgevallen, waardoor ze handen tekort kwamen. Lopende zaken moesten worden opgepakt, zoals teksten schrijven en redigeren. En ondanks dat de toegankelijkheid van webpagina’s hoog op het prioriteitenlijstje stond, was er weinig aandacht voor Search Engine Optimization (SEO).

Onze oplossing

We stuurden een ervaren webredacteur en tegelijkertijd online contentspecialist op het probleem af. Zij hielp om de opgelopen achterstand recht te trekken. Ze kwam in een warm team terecht, dat open stond voor ideeën. Zo signaleerde onze webredacteur dat, in de vorige versie van het CMS systeem, SEO technisch niet mogelijk was. Zonde! Dit kaartte zij aan en haar feedback werd positief ontvangen. Daarnaast kwam ze met verbetervoorstellen op het gebied van SEO.

Onze uitvoering

Webredactie

In eerste instantie ging de specialist vooral aan de slag met het ontwikkelen van online content voor de website. Daarbij schreef ze of herschreef ze voornamelijk teksten, maar ook redigeerde ze bestaande teksten en zorgde ze ervoor dat deze voldeden aan de eisen van het B1 taalniveau. Zo was alle informatie duidelijk en begrijpelijk voor alle professionals in het vakgebied.

 

Webredacteur+

Dat onze webredacteuren meer kunnen dan alleen webredactie, geeft deze casus goed weer. Zo stelde ze ook nieuwsbrieven op en zette ze zich in voor de sociale mediakanalen. Ook hield ze zich bezig met het maken van factsheets of rapporten. Deze werden in PDF als download op de website gezet.

 

SEO-rapport

Een onmisbaar stukje Presenter kwam in de mix. Onze specialist detecteerde het aandachtspunt op het gebied van SEO. Basiskennis was er wel in het team van het RIVM, maar deze kon verreikender. De specialist kreeg de ruimte om ermee aan de slag te gaan en deed een contentaudit, toen een zoekwoordenanalyse en als laatste een SEO-analyse. De bevindingen werden gepresenteerd in een rapport. Om haar advies toe te lichten en tips te geven, gaf ze een online SEO-workshop aan de andere webredacteuren van de afdeling Gezond Leven. Zodat ook zij in de toekomst beter SEO kunnen toepassen. Ook werd er na aanleiding van dit rapport een SEO pilot webpagina ontworpen en met succes!

 

Wat onze klanten zeggen

Dankzij Presenter hebben wij onze redactie-achterstand kunnen inhalen én zijn we bewust geworden van het belang van SEO. Door de proactieve houding, het snelle schakelen en het meedenken werd er meer opgelost dan dat wij daadwerkelijk hadden verwacht!

Marian Sturkenboom

Afdelingshoofd RIVM Gezond Leven

Resultaten

  • De achterstand op het gebied van webredactie was weer up to date
  • Een online SEO workshop voor andere webredacteuren
  • Een SEO-handleiding en -checklist, specifiek ontworpen voor het CMS dat het RIVM gebruikt

Diensten

Precies wat ik nodig heb

Mooi. We komen je graag helpen. Of je nu tijdelijk een contentmanager nodig hebt, of al het managen van je content uit handen wilt geven.