contact Menu

Vegro

Een facelift en migratie voor tientallen adviespagina’s

Vegro wilde een opknapbeurt voor haar webshop en de bijbehorende adviezen. In vorm en inhoud. Onze specialisten gaven de content een facelift en een inhoudelijke update. En migreerden de adviezen naar een nieuwe omgeving, met minimale gevolgen voor de vindbaarheid.

Het probleem van Vegro

Over de jaren bouwde Vegro als expert in zorghulpmiddelen een indrukwekkende bibliotheek aan adviesartikelen op. Daarmee speelt de winkel in op (zorg)vragen die mensen stellen via Google. Maar hoe houd je een grote database met artikelen beheersbaar en de informatie actueel en kloppend? En hoe verhuis je die informatie met minimale gevolgen voor de vindbaarheid?

Vegro.nl was qua uiterlijk en inhoud toe aan een update en upgrade. Een uitgelezen kans om de adviezen te vernieuwen en de informatiestructuur opnieuw neer te zetten.

Onze oplossing

Drie contentspecialisten van Presenter hielpen Vegro in verschillende fases bij deze uitdaging. Ze ontwikkelden nieuwe templates, maakten een content mapping en herschreven of optimaliseerden de bestaande adviesartikelen. Bij de daadwerkelijke verhuizing kwam er extra hulp. Een contentmigratie is namelijk handwerk én precisiewerk.

Onze uitvoering

Nieuwe templates

Eén van de specialisten zorgde samen met een vormgever en het developmentteam voor een aantal frisse nieuwe templates voor adviesartikelen, met elk een eigen ontwerp. Voor algemene adviezen, list-artikelen of ‘how to’-artikelen, die bijvoorbeeld stap voor stap laten zien hoe je bloeddruk meet. Templates waarin SEO vanaf het begin is meegenomen. En die gemaakt zijn om goed te presteren in Google.

Content mapping

Mooi, zo’n fris nieuw template. Maar het gaat om de inhoud. Welke pagina’s verhuizen mee, welke niet? Welke paginabezoeken zijn relevant en commercieel interessant, welke minder? Onze specialisten hielpen Vegro hierover te beslissen. Contentbeheer betekent af en toe namelijk ook: kill your darlings. We zorgden voor overzicht in de vorm van een uitgebreide content mapping.

Herschrijven en optimaliseren

Een deel van de adviezen verhuisde niet mee. We voegden een hele reeks pagina’s over lichaamsbeweging samen in één overzicht met oefeningen voor ouderen. Een aantal productadviezen kreeg ook geen plekje in de nieuwe bibliotheek.

De overgebleven content kon her en der een update gebruiken. Eén van de drie specialisten schreef en optimaliseerde content. Over uiteenlopende onderwerpen zoals het meten van je bloeddruk of hartslag, een gezonde nachtrust of lichaamsbeweging.

Migratie

Al tijdens het schrijfwerk begon de verhuizing. En zo’n migratie blijft handwerk. Het moet zorgvuldig. Met beleid. Vooral bij content die goed rankt in Google en organisch verkeer naar een website trekt. Dat verkeer wil je niet verliezen. Daarom hielp een derde contentspecialist bij de migratie zelf. Zo verhuisden de tientallen adviespagina’s zonder kleerscheuren naar hun nieuwe adres.

 

Wat Vegro van Presenter vindt

“De contentspecialisten van Presenter zorgden voor overzicht, een plan en de uitvoering. Daarna hakten we gezamenlijk knopen door. Het was prettig dat ze ook ondersteunden in werkzaamheden die we in eerste instantie niet aan hadden zien komen. Zij waren adviseur en uitvoerder in één, waardoor de uiteindelijke migratie soepel verliep. Dankzij Presenter zijn de adviezen op Vegro.nl weer actueel qua inhoud en uiterlijk. En weet onze doelgroep ons nog steeds goed te vinden via Google.”

Marc Bos

E-commerce manager bij Vegro

Resultaten

  • SEO-optimalisatie en inhoudelijke update op tientallen artikelen
  • Behoud van relevante organische verkeersstromen
  • Ontwikkeling nieuwe templates met vormgevers en developers
  • Opgeschoonde en beheersbare bibliotheek met adviezen

Precies wat ik nodig heb

Mooi. We komen je graag helpen. Met een SEO-specialist, zoals bij Vegro. Of juist een allround contentspecialist. We bepalen samen de beste oplossing.