contact Menu

contentspecialist Den Haag

Afwisseling in opdrachtgevers en leren van collega’s

Overheid of commercieel? Werken of leren? Moeilijke keuzes. Maar wat als je niet hoefde te kiezen? Onze collega’s Christo, Eveline en Marieke vonden een afwisselende baan als contentspecialist, met opdrachten bij de overheid én in het bedrijfsleven bij Presenter Den Haag. Al anderhalf jaar openen ze elke werkdag hun laptop met een lach op het gezicht. Hoe kijken de drie terug op hun Presentercarrière tot nu toe?

Dit blog komt uit april 2021.

Afwisselend werk rond de Hofstad

De Haagse collega’s houden van de afwisseling in hun werk. Dat is gelijk duidelijk. Zo werkte Eveline in haar eerste jaar voor drie organisaties: Slachtofferhulp, Landal GreenParks en het Nederlands Forensisch Instituut. Momenteel werkt ze als contentmanager bij KPN. “Het zijn totaal verschillende organisaties, maar dat maakt het werken voor Presenter zo interessant.”

Daar is Christo het volledig mee eens. Inmiddels heeft hij zeven opdrachtgevers op zijn naam staan. “Bij PostNL vond ik het bijvoorbeeld tof dat ik creatief kon schrijven, met een knipoog. Bij het Ministerie van Financiën kreeg ik leuke grafische opdrachten. Bij Buitenlandse Zaken doe ik nu een heel uitdagende opdracht, die me uit mijn comfortzone haalt. Dat vind ik leuk én spannend.”

“De werkzaamheden zelf zijn vaak ook afwisselend”, voegt Marieke toe. “De ene dag maak ik bij het Ministerie van Financiën een artikel of een mooie infographic. De andere dag schrijf ik een contentplan of houd ik de contentplanning bij. Zo is het werk nooit saai.”

Blijven groeien als contentspecialist

Niet alleen bij de opdrachtgevers kunnen deze contentspecialisten volop leren. Ook bij Presenter is er veel aandacht voor persoonlijke groei. Eveline: “Je krijgt veel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Iedere maand organiseren we een dag waarop we (online) samenkomen en trainingen volgen. En je leert ook veel van je collega’s.” De contentspecialisten leerden de aflopen periode bijvoorbeeld meer over contentstrategieën of contentaudits, maar volgden ook een aantal schrijfworkshops en een SEO-training. Gegeven door andere collega’s, soms ook met onze collega’s van de Afdeling Marketing.

Marieke is het helemaal met Eveline eens. “Bij vorige banen had ik vaak een moment waarop ik was uitgegroeid. Of dat voelde zo. Dat heb ik hier helemaal niet. Zo tof dat hier bewust veel ruimte voor gemaakt wordt. Je staat nooit stil, maar blijft leren en groeien. Dat geldt trouwens ook als je een andere functie dan contentspecialist hebt.”

Inclusief leuke collega’s

Online vrijmibo’s, quizzen, pizza-avonden… Ondanks de verschillende opdrachtgevers voelen de collega’s zich verbonden met elkaar. Christo: “Heel prettig om te kunnen sparren met Haagse collega’s die vaak in dezelfde regio of bij de overheid werken. En gewoon kletsen, het is een hele leuke club mensen.”

Eveline stemt daar mee in. “Ook in de coronatijd voel ik me verbonden met mijn werkvrienden. Dank aan de algemeen directeur voor het introduceren van deze term. Wordt dit nu een beetje zoetsappig? Jazeker. Maar er is niks van gelogen.”

“De perfecte eerste werkplek als net afgestudeerde. Leren, werken, praten over m’n ontwikkeling met m’n coach en ontdekken wat ik leuk vind.”

Suus

Suus

Contentspecialist

“Je creëert je eigen kansen en krijgt de vrijheid die ook zelf af te maken.”

Rick

Rick

Contentspecialist

“Presenter voelt als thuiskomen. Een beetje cheesy, maar het is wel zo.”

Merel

Merel

Vestigingsmanager

“Door de leuke en afwisselende opdrachten leer je jezelf en verschillende bedrijfsculturen beter kennen.”

Bram

Bram

Contentspecialist

Dat wil ik ook.

Natuurlijk wil je dat. Bekijk alle vacatures. Of neem meteen contact op met onze Haagse Marit. Zij vertelt je alles over Presenter en onze openstaande vacatures.