contact Menu

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Altijd en overal toegankelijk

Een website actueel houden is nogal een klus. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken kon wel wat schrijfgrage handen gebruiken. Onze webredacteuren hielpen de website up-to-date en toegankelijk te houden.

Het probleem van Ministerie van Buitenlandse Zaken

Een website actueel houden is een hele klus. Bestaande informatie moet kloppen en nieuwe informatie wil je een goede stek geven. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken had een hoop nieuwe producten en nieuwe diensten die toegevoegd moesten worden voor het Project Loket Buitenland. Daardoor waren er extra webredactiekrachten nodig.

Onze oplossing

Wij waren er om te helpen. Zo ondersteunden wij de redacteuren met het toevoegen van nieuwe producten en diensten op de website. We waren een soort vliegende keep, en hielpen waar nodig.

Onze uitvoering

De informatie op de website, zoals de openingstijden van ambassades en consulaire tarieven, moest actueel en kloppend blijven. Tegelijkertijd waren er allerlei nieuwe producten en diensten die ook een plekje op de site verdienden. Zoals DigiD. Een flinke uitdaging, dus. Onze webredacteuren hielpen met het toevoegen van de nieuwe producten, het aanpassen van bestaande pagina’s en wanneer nodig met het plaatsen van de reisadviezen.

Daar stopte het niet. We ondersteunden bij de ontwikkeling van schrijfwijzers voor de website en gingen aan de slag met een socialmediaplan. We deden ook zoekwoordenonderzoek, herschreven teksten op B1-niveau en verwerkten feedback van voorlichters.

Samen met de vaste webredacteuren werkten we zo toe naar een overzichtelijkere website. Het doel: Nederlanders en niet-Nederlanders over de hele wereld snel het antwoord op hun vraag laten vinden. Wat uiteraard moet voldoen aan de overheidsrichtlijnen voor begrijpelijkheid en toegankelijkheid. Ook zorgden we voor een duidelijke link tussen producten en diensten. Bijvoorbeeld door iemand die gaat emigreren ook te wijzen op het aanvragen van DigiD en het uitschrijven bij de gemeente.

 

Wat onze klanten zeggen

‘De webredacteuren van Presenter werden makkelijk onderdeel van ons team. Met een professionele, flexibele werkhouding hielpen zij onze doelen te bereiken.’

Danny Huf

Senior contentadviseur van Ministerie van Buitenlandse Zaken

Resultaten

  • Begrijpelijke en toegankelijke teksten, precies volgens de overheidsrichtlijnen
  • Up-to-date informatie
  • Vindbare en relevante content
  • Nieuwe producten zoals DigiD op de website, oude producten geoptimaliseerd

Diensten

Precies wat ik nodig heb

Mooi. We komen je graag helpen. Of je nu tijdelijk een contentmanager nodig hebt, of al het managen van je content uit handen wilt geven.