contact Menu

Digitale Toegankelijkheid

Een website zonder obstakels

Stel je voor: je bent doof of slechthorend en wil iets opzoeken op internet. Maar net dat stukje wat jij wil weten, zit verstopt in een video zonder ondertiteling. Of je hebt dyslexie en struikelt over de moeilijke woorden in een tekst. Afhakers gegarandeerd. Werk daarom aan je digitale toegankelijkheid en neem obstakels weg die gebruikers op jouw website kunnen tegenkomen.

Aan de slag met toegankelijkheid

Gebruik geen moeilijke woorden. Voeg ondertiteling toe aan je video’s. En zorg voor genoeg kleurcontrast. Het zijn allemaal regels uit de WCAG, de Web Content Accessibility Guidelines. Deze regels helpen je om een website te maken die voor iedereen begrijpelijk, waarneembaar en bedienbaar is. Volg je de WCAG? Dan weet je zeker dat je website toegankelijk is.

Overheidswebsites

De overheid geeft het goede voorbeeld. Vanaf 23 september 2020 moeten alle websites van Nederlandse overheidsinstellingen aan de toegankelijkheidseisen (WCAG) voldoen. Ook moet op iedere website een toegankelijksheidsverklaring staan. Zo ziet een gebruiker in hoeverre jouw website al toegankelijk is en wat je eraan doet om die te verbeteren.

Wil je aan de slag met de toegankelijkheid van jouw website? Ontdek wat je zelf kunt doen en waar wij jou bij kunnen helpen.

Specialist digitale toegankelijkheid

Marianne Resoort

Sr. Contentspecialist

Marianne Resoort is specialist digitale toegankelijkheid en geeft trainingen over de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Ze heeft een passie voor inclusiviteit en wordt blij van websites zonder obstakels. Ze helpt organisaties om hun content geschikt te maken voor alle online gebruikers: met én zonder beperking.

Wat je zelf kunt doen

Laat je vooral niet afschrikken door de WCAG. De regels lijken ingewikkeld, maar het hoeft niet moeilijk te zijn om je website toegankelijk te maken. Om te beginnen kun je het volgende doen:

Lees ook onze blogs over toegankelijkheid

Bekijk onze artikelen
Zo maak je een toegankelijke pdf

Zo maak je een toegankelijke pdf

Bekijk artikel
Pdf-documenten op je website: hoe kom je er vanaf?

Pdf-documenten op je website: hoe kom je er vanaf?

Bekijk artikel
Checklist toegankelijke content: snel toetsen aan de WCAG

Checklist toegankelijke content: snel toetsen aan de WCAG

Bekijk artikel

Waar wij jou bij kunnen helpen

Eerlijk is eerlijk: je website is niet van de één op de andere dag toegankelijk. Kies voor kwaliteit en een vlot proces. Wij helpen je zorgvuldig met het toegankelijk maken van je website door:

  • Een toegankelijkheidsonderzoek uit te voeren
  • Een toegankelijkheidsverklaring op te stellen en te publiceren
  • Je website en content toegankelijk te maken
  • Een training toegankelijke content te geven

Ik kan wel wat hulp gebruiken

We helpen je graag. Of je nu tijdelijke ondersteuning nodig hebt of op zoek bent naar een lange samenwerking. We komen er samen uit. Heb je vragen of wil je meer weten over Presenter? Neem dan contact op met Louise.