contact Menu

Big Green Egg Europe

Een project well done

We hielpen Big Green Egg Europe bij de ontwikkeling van en migratie naar hun nieuwe website. Een groot project met een duidelijke focus: content eerst. Iets waar onze projectleiders zich graag in vastbijten.

Het probleem van Big Green Egg Europe

Een nieuwe website voor alle Europese landen waarin de organisatie actief is. Dat had Big Green Egg Europe voor ogen. Het bedrijf wilde een responsive website, geschikt voor verschillende apparaten. En dat op een headless CMS. Het moment om ook de content te optimaliseren. Leuk allemaal, maar ze zaten met nóg een flinke kluif; hun contentmanager ging met zwangerschapsverlof! Aan ons de vraag of wij ze uit de brand konden helpen.

Onze oplossing

En dat konden we. Een contentmanager hadden we zeker beschikbaar, maar uit de gesprekken met Big Green Egg bleek al snel dat er meer nodig was. Het bedrijf zocht een Product Owner met de kwaliteiten van een goede projectleider. Iemand die raad weet met grote projecten, en een haarfijn beeld schetst van de nieuwe website en content. Nog steeds geen probleem. We stelden een combirol voor en stuurden een Product Owner. Iemand die al vaker een project in goede banen leidde. Én een echte contentexpert is.

Onze uitvoering

De Product Owner ging aan de slag. Zijn recept voor succes? Een kilootje begrip voor de problemen van Big Green Egg Europe. Een snufje Agile werken om de agenda’s binnen het bedrijf niet te veel te belasten. En tot slot een onsje projectmanagement, waarbij de projectleider de planning voor de visual designers en developers strak in de gaten hield.

Maar dat was nog maar de helft van de ingrediënten. De Product Owner nam namelijk ook de coördinatie van de contentmigratie op zich; het verhuizen naar de nieuwe website. Hoe hij dit deed? Met een analyse van de content leerde hij de website van binnen en buiten kennen. Hij bepaalde welke content mee mocht en welk sausje erover moest. En bij al deze keuzes stond de kwaliteit van de content centraal.

Daarna trok hij de schoen van projectleider aan, stelde een planning op en stuurde bij waar nodig. Ook introduceerde hij de scrummethodiek, schakelde met developers en designers en deed aan een portie stakeholdermanagement. Het resultaat: een meertalige website met nieuw headless CMS, de contentmigratie voorbereid en voor de Nederlandse website uitgevoerd. Big Green Egg Europe was zo blij als een ei.

 

Dit vond de opdrachtgever

“De projectleider van Presenter begeleidde de ontwikkeling van een compleet nieuwe website voor Big Green Egg Europe. Hij zorgde voor een goede opzet van het project en schakelde kundig met verschillende externe partijen. Hij werkte zeer schematisch en structureel en bewaakte het overzicht. Met een agile aanpak heeft hij de basis gelegd voor de contentmigratie van 27 talen. De overdracht was soepel en de kennis die hij meebracht gebruiken we tot op de dag van vandaag nog steeds. Een echte aanrader!”

Jennifer ter Heide

Contentmanager, Big Green Egg Europe

Resultaten

  • Product Owner nieuwe, meertalige website
  • Projectmanagement bij design nieuwe website en ontwikkeling headless CMS
  • Succesvolle introductie van Agile werken (scrum)
  • Coördinatie van de contentmigratie

We kunnen jou ook helpen

Kun je ook wel wat hulp gebruiken bij je nieuwe website? Neem contact op met Erik. Hij weet alles over deze case en over zalm roken op een Big Green Egg.