contact Menu

Big Green Egg Europe

Een project well done

We hielpen Big Green Egg Europe bij de ontwikkeling van en migratie naar hun nieuwe website. En we stelden een meertalige schrijfwijzer op, zodat ze het trucje in heel Europa konden herhalen.

Het probleem van Big Green Egg Europe

“Help! We krijgen de komen de maanden een nieuwe, responsive website met een headless CMS voor alle Europese landen waarin we actief zijn, en willen al gelijk onze content optimaliseren. Goed nieuws natuurlijk, maar onze contentmanager gaat met zwangerschapsverlof. Kunnen jullie haar vervangen?” Met die duidelijke vraag – en flinke kluif – meldde Big Green Egg Europe zich in april 2017 bij ons.

Onze oplossing

We hadden de contentmanager zeker beschikbaar, dat is een maïskolfje naar onze hand. Maar in onze gesprekken met Big Green Egg Europe kwamen we er al snel achter dat ze meer nodig hadden dan iemand die zich puur op de content stortte. Ze hadden meer aan een multifunctionele, meewerkende projectleider. Iemand die kaas gegeten heeft van zulke grootschalige projecten. Nog steeds geen probleem, wij hakten wel vaker met dat bijltje. We stelden voor een projectleider te leveren die ook nog eens zijn schrijfdiploma had. Twee hele dikke vliegen in een klap.

Onze uitvoering

Zijn recept voor succes? Een kilo’tje begrip voor de problemen van Big Green Egg Europe. Een snufje Agile werken om de drukke agenda’s voor de stakeholders binnen Big Green Egg Europe niet teveel te belasten. En een onsje projectmanagement, waarbij hij zowel de visual designers als de developers regelmatig op het rooster legde.

En dat was nog maar de helft. Als meewerkend voorman speelde hij een belangrijke rol in het (her)schrijven en SEO-optimaliseren van alle content van de Nederlandstalige website, het coördineren en migreren van alle content naar het nieuwe CMS, het AVG-compliant maken van de organisatie én het opstellen van een tone-of-voice en schrijfwijzer. In het Engels, zodat het trucje ook in de andere Europese landen waar Big Green Egg Europe actief is herhaald kon worden. Eitje.

Dit vond de opdrachtgever

“De projectleider van Presenter begeleidde de ontwikkeling van een compleet nieuwe website voor Big Green Egg Europe. Hij zorgde voor een goede opzet van het project en schakelde kundig met verschillende externe partijen. Hij werkte zeer schematisch en structureel en bewaakte het overzicht. Met een agile aanpak heeft hij de basis gelegd voor de contentmigratie van 27 talen. De overdracht was soepel en de kennis die hij meebracht gebruiken we tot op de dag van vandaag nog steeds. Een echte aanrader!”

Jennifer ter Heide

Contentmanager, Big Green Egg Europe

Resultaten

  • Projectmanagement bij design en ontwikkeling van een nieuwe, meertalige website en headless CMS
  • Succesvolle introductie van Agile werken (scrum)
  • (SEO-)optimalisatie van alle Nederlandstalige content
  • Engelstalige tone-of-voice en schrijfwijzer
  • Coördinatie en gedeeltelijke uitvoering van de contentmigratie
  • Organisatie voorbereid op nieuwe privacywetgeving

We kunnen jou ook helpen

Kun je ook wel wat hulp gebruiken bij je nieuwe website? Neem contact op met Elcke. Ze weet alles over deze case en nog meer van content.