contact Menu

FNV

Van online strategie naar nieuwe website

Een nieuwe online strategie was de perfecte opmaat voor de volgende stap: een geheel nieuwe website voor de FNV. We gingen samen aan de slag.

Het probleem van de FNV

We trekken al langere tijd samen op met vakbond FNV. Zo gaven we de webredacteuren van de FNV een workshop over de inrichting van hun contentorganisatie. En we ontwikkelden een nieuwe online strategie voor ze. Dat was de perfecte basis voor de volgende stap: een nieuwe website. Goed plan, maar er waren wel wat kinken in de kabel. De eerste: de projectleider content van de FNV ging bij de start van de designfase met zwangerschapsverlof. En de tweede: er bleek te weinig capaciteit voor de coördinatie van de contentmigratie én het invoeren van de content in het nieuwe CMS.

Onze oplossing

Onze projectleider was snel ingewerkt. Zo kon ze het project bij de design- en bouwfase van de nieuwe website direct begeleiden vanuit de specialisatie content. Toen dat in kannen en kruiken was, verlengden we het contract. Zo kon diezelfde projectleider ook de contentmigratie begeleiden. ‘Teamwork makes the dream work’, zeggen ze wel eens. Daarom voegden we twee van onze webredacteuren toe aan het migratieteam van de FNV. Het resultaat na een jaar: weg kinken in de kabel en een mooi hoofdstuk over onze samenwerking erbij.

Onze uitvoering

Veel ervaring met nieuwe-website-projecten, een flinke dosis organisatievermogen, een duidelijke planning en goede richtlijnen voor het migratieteam. Dat waren de toverwoorden die het project tot een succes maakten. Onze projectleiders kijken altijd iets verder dan de kaders. Toen onze projectleider de FNV verliet, lag er dan ook een goede basis voor de ontwikkeling van de contentstrategie en het vastleggen van de rollen, taken en verantwoordelijkheden binnen de contentorganisatie.

Onze webredacteuren hebben veel ervaring met CMS’en en wisten zich daardoor als een razende in te werken. Samen met het eigen migratieteam van de FNV bouwden zij meer dan 3.500 pagina’s, herschreven een gedeelte van de content en kenden in no-time alle ins en outs van het nieuwe contentmanagementsysteem Kentico.

Wat onze klanten zeggen

“Presenter heeft voor onze contentmigratie een fijne en gedreven projectleider geleverd, die in de periode dat wij hebben samengewerkt een heel positieve kracht in ons projectteam is geweest. Ondanks verschillende tegenslagen zocht zij altijd weer naar effectieve en adequate bijsturing. Ze is sterk in het bewaken van de grote lijnen en de deadlines, zonder het oog voor details te verliezen. Ze straalt rust en zekerheid uit en neemt mensen hierin mee.”

Roosmarijn Linthorst-Schröder

teamleider multimediale redactie (FNV)

Resultaten

  • Projectleiding vanuit content bij het ontwerp en de bouw van de nieuwe website
  • Coördinatie en gedeeltelijke uitvoering van de contentmigratie
  • Optimalisatie van thema- en dienstenpagina’s
  • Redactieformule met nieuwe richtlijnen voor de website en content

Precies wat ik nodig heb

Kun je ook wel wat hulp gebruiken bij een grote contentmigratie? Neem contact op met Kim. Ze weet alles over deze case en nog meer van content.