Standaard contentaudit.

Een goede website vergt onderhoud en continue doorontwikkeling. Maar waar te starten en wat levert het op? Om dat te weten te komen, heb je eerst inzicht nodig in je huidige content. Een contentaudit van Presenter geeft je in 1 week een goed beeld van de kwaliteit van je content.

Waarom is een contentaudit belangrijk?

Een website die niet goed wordt bijgehouden, wordt na verloop van tijd minder effectief. Bovendien moet een website regelmatig aangepast worden vanwege nieuwe ontwikkelingen. Denk aan veranderingen in je organisatie, nieuwe wensen van je bezoekers, of nieuwe technologische ontwikkelingen. Na een contentaudit weet je in hoeverre je website voldoet, en wat er beter kan.

Hoe gaat een contentaudit van Presenter in zijn werk?

 1. Een van onze specialisten neemt contact op voor een intakegesprek.
 2. Onze specialist gaat aan de slag en inventariseert en analyseert je content.
 3. Je ontvangt een auditverslag inclusief concrete verbeteradviezen.

De parameters van onze contentaudit

Tijdens onze contentaudit beoordelen we je content op de volgende parameters:

 • Vindbaarheid & zoekmachine optimalisatie
  We controleren of je content vindbaar is via zoekmachines en binnen je website. Het verbeteren van de vindbaarheid van je content levert vaak meer verkeer op.
 • Gebruiksvriendelijkheid
  We testen of je website voldoet aan basiseisen voor gebruiksgemak. Als je website niet gebruiksvriendelijk is, loop je het risico dat de gebruiker afhaakt en niet converteert.
 • Leesbaarheid & tone of voice
  We beoordelen of je teksten eenvoudig zijn, en geschreven voor de juiste doelgroep. Eenvoudige, goed geschreven teksten zijn goed voor engagement, conversie en branding.
 • Geschiktheid voor mobiel
  We testen of je content geschikt is gemaakt voor mobiele apparaten, zoals smartphones. We controleren ook of je content voldoet aan de eisen van Google voor mobiele content.

Vraag een offerte aan

Presenter voert al een standaard contentaudit uit vanaf € 3.250,-. Vul dit formulier in, dan neemt een van onze accountmanagers contact met je op. Wil je liever maatwerk? Bekijk dan de pagina over onze uitgebreide contentaudit.


Contact

Heb je nog vragen, of wil je meer weten over onze (maatwerk)mogelijkheden voor contentaudits?
Bel 088 937 00 00 of
vul het contactformulier in.